• Tartelette céleri, gravelax d’esturgeon et légumes marinés

    Tartelette céleri, gravelax d’esturgeon et légumes marinés

    Recette du Chef Cyril Auboiroux du restaurant Les 7 à Tulle en Corrèze Gravelax1 filet d’esturgeon120 g de sel30 g de sucreArmagnac à l’orange de chez DenoixBadiane, thym, aneth, agrumes, piment Céleri rémoulade½ céleriTaillez en julienne très fine. Tartelette250 g de farine125 g de beurre50 g d’eau1 jaune d’œufSel Légumes marinés1 oignon rouge1 courgette violon1 carotte100…

  • Canard sauvage rôti aux figues

    Canard sauvage rôti aux figues

    Recette du Chef Jean-Christophe Lebascle restaurant La Manufacture à Issy-les-Moulineaux Pour 2 personnes Habillez le canard. Colorez-le sur toutes les faces. Faites-le ensuite rôtir pendant 20 min. Pendant ce temps, incisez les figues. Ajoutez le beurre, le vinaigre balsamique réduit et l’eau. Faites-les cuire 10 min au four. Levez les cuisses et les filets de…

  • Meet us at Sirha Lyon 2025

    Meet us at Sirha Lyon 2025

    The Cookers of France will be present at the Sirha Salon, come meet us there... ➥ From 23 to 27 January 2025 in Lyon at the Parc des Expositions Sirha Lyon is the world reference event of the Food Service and hospitality. It is the point of encounter, passage and sharing required for all actors...

  • The wishes of the President: « Build bridges instead of raising walls. »

    The wishes of the President: « Build bridges instead of raising walls. »

    Dear Members, Dear Readers and Dear Readers, As we turn the page of a year full of events, it is my heart to share with you a resolutely positive look at the last six months of my presidency. Today, a new harmony animates the board of directors and the collaborators, more united than ever, to carry...

  • The wishes of the President: « Build bridges instead of raising walls. »

    The wishes of the President: « Build bridges instead of raising walls. »

    Dear Members, Dear Readers and Dear Readers, As we turn the page of a year full of events, it is my heart to share with you a resolutely positive look at the last six months of my presidency. Today, a new harmony animates the board of directors and the collaborators, more united than ever, to carry...

  • Saint James and white truffle

    Saint James and white truffle

    Recipe by Thomas Boulrault For 4 people20 shells Saint-JacquesOil oliveFine salt ProductsDecort the Saint-Jacques and clean them well. Seize them over high heat on either side with olive oil and sprinkle with butter. The risotto1 onion250g bird tonguesOil olive50g butterWhite wineFowl backgroundParmesan grated100g Portobello mushrooms100g liquid cream Suer...

  • The beautiful winter books

    An immense chef to rediscover, a starred cook-chasseur, a sublimated iconic cake and a small onion dictionary... Good reading! OLYMPE, A FREE KITCHIN BY Anne Etorre. Photographs Claire Curt Hachette kitchen : 35 € OLIVIER NASTI, CHASSEUR CUISINIERLe Chambard, KayserbergText Stéphane MéjanèsPhotographies Ilya KaganEditions Glénat : 60 € SAINT-HONORÉFrédéric Cassel and his guests30 recipes...

  • Trophée des chefs de France 2024

    Trophée des chefs de France 2024

    Matthieu Derible et Andria Carta triomphent au Trophée des Cuisiniers de France 2024 L’École Ferrandi a accueilli ce 26 novembre 2024 la 6e édition du Trophée des Cuisiniers de France, un événement incontournable dans le monde de la gastronomie. Le président Christian Leclou et ses administrateurs ont tenu à relancer le Trophée des Cuisiniers de France,…